lördag 21 februari 2009

Repertoarer...


kan se ut på olika sätt. Mest vanligt är väl att man på något bra ställe på scen har "gömt" eller bara lagt papperet med låtlistan för kvällen. Vi som ibland spelar upp till 42-44 låtar, ja det är faktiskt så, phu, har lite svårt att memorera den exakta låtföljden. I alla fall André.


Så här såg vår repertoar ut en gång när vi hade ovanligt svårt för att välja ordning...

Som tur är är vi lite mer organiserade mestadels.
/ Pure Malt - scottish and irish music

fredag 20 februari 2009

Ok vi ger oss

Vid så gott som varje spelning kommer det fram folk till oss och ber oss spela något med Flogging Molly. Nåväl, your wish is our command. En låt av nämnda grupp repas just in. Vilken det är? Tja, håll utkik i spelkalendern...

måndag 16 februari 2009

Vår senaste medlem...

är ju Britta på fiol. Vårt sound har ju alltid varit traditionellt skotskt och irländskt med stort inslag av stämsång. Men för två år sen tyckte vi att vi behövde ytterligare djup och bestämde oss för fiol. Britta, som är från Karlstad, har spelat fiol länge och när vi fick tag i henne hade hon just avslutat medverkan i ett annat band som spelar keltisk musik dom också. Men, inte i Stockholm...tur för oss.








Britta på Dubliners jan 2009. (Foto: R. Löfgren)










Nu när vi är ute och spelar är det många som noterar fiolens inslag och hur bra
Britta hanterar sitt instrument. Och det är sannerligen ett lyft!

/ Pure Malt - scottish and irish music



fredag 13 februari 2009

På söndag...

...börjar vägen mot att kunna byta ut låtar i repertoaren mot nytt och fräscht. Kort sagt så ska vi börja repa nytt. Att vi inte gjort det på länge är faktiskt något som liknar skandal. Skäms på oss.

onsdag 11 februari 2009

Pure Malt på Youtube

Satt och kollade igenom våra klipp på Youtube idag. Det finns 8 klipp från The Dubliner. Dessa har tillsammans kollats igenom 17559 ggr. Det känns fan mäktigt.

måndag 9 februari 2009

Rötterna...

till att vi i Pure Malt spelar tillsammans stavas The Corbies. (Egentligen är ju den skotska och irländska musiken roten till allt men ändå... )
Ni kanske redan visste det men när Anders, Dan och Mårten i början av 70-talet började spela skotska sånger på "hemma-fester" så var det fröet till att de började spela i mer strukturerad form inom kort. Medlemmarna var från början 6 st unga herrar, men när Lena anslöt på dragspel 1975 så formades kvintetten såsom vi känner den bäst och som den skulle se ut länge.
I bandet fanns även Lars-Otto, en mycket duktig gitarrist och med en sällsynt bra sångröst som ofta la sig högst i stämsången.
The Corbies gav sammanlagt ut 4 skivor och turnerade landet runt och framträdde i TV och radio många gånger. Ofta vid spelningar (dagtid...) stod André längst fram och tittade och snart skulle Stefan och Robin också göra detsamma, när deras föräldrar satte igång en ny låt. Det är ju nämligen så att Andrés pappa är Anders som var leadsångare i The Corbies och Robins föräldrar är Dan och Lena som även dem var med länge i bandet.
Bilden är hämtad från Sollidenscenen på Skansen 1979. Om det var allsång just här vet vi inte. Men som ni kan se så är kiltarna på plats precis som nu när Pure Malt lirar.
Samarbetet mellan generationerna är i allra högsta grad levande. Stefan och Robin var med i Corbies redan på 90-talets andra hälft och sen André kom med så bildades så småningom Pure Malt ur det hela. Dan spelar ju bas med oss och sen har vi ju då sedan två år Britta på fiol. Lena hoppar också in med dragspelet i högsta hugg ibland och Anders gästar gärna på sång när läge ges. Vi är alla del i kollektivet som grunden las till för för 35 år sedan och vi gillar att giga tillsammans allihop.
Vilken namn det än går under, även om det är Pure Malt just idag, så kommer vi fortsätta.
Allt för glädjens skull! Och svängets! Hör av er om ni vill att vi kommer och delar med oss av låtskatterna! Dansare? Visst, ett samtal och vi kommer med showen! Allt är möjligt.

fredag 6 februari 2009

17 mars, S:t Patricks Day!

I år på Paddys Day gigar vi på Galways Irish Pub, Kungsgatan i Stockholm. Det är nytt för oss att spela just där då vi tidigare firat Paddys Day med att spela i främst Uppsala men även Malmö. Vårt första Paddys-gig var dock 2003 på Limerick i Stockholm. Då såg det ut så här:

Vi var ju egentligen en trio på den tiden med förstärkning här och där. Numera är vi alltid 5 ju. Och om vi får säga det så har väl både rutin och sound växt sen dess...vi har nu ca 250 spelningar sammanlagt.

Så boka in 17 mars på Galways, det lär bli drag när vi alla firar Irlands nationalhelgon S:t Patrick. Vi svänger en bägare och sjunger högt för att han kristnade Irland för ca 700 år sen.

Slainté, Pure Malt

tisdag 3 februari 2009

Grattis Stefan!


Vår medlem och en av de tre grundarna i Pure Malt fyller idag tisdag år och det uppmärksammar vi här i bloggen, och vi pryder den med ett foto av Stefan med sin favoritleksak...stort Grattis! Hur gammal han är? Maila och fråga, pure.malt@spray.se.

Redan nu...

kan vi meddela att kalendern börjar bokas lite inför sommaren. Vi hoppas på att som vanligt ha en hel del roliga spelningar även denna sommar.
Vi vet att vi t. ex för 5:e gången på 6 år ska till Simpnäs Hamncafé igen. Vi har även förfrågningar om bröllop samt utomhusgig. Så det ser spännande ut! Förhoppningsvis kan vi återuppta samarbetet med Irish Dance Project som vi startade i december när vi var i Enköping, Klara Hall. Då blir det musik och dans på scen samtidigt. Det ni.

På återhörande,

Pure Malt

söndag 1 februari 2009

Dubliners lördag dag 3


Tack ska ni ha! Det gjorde ni bra!

Lördagen blev en mycket lyckad avslutning på helgen för oss och betydligt lättare tack vare fantastisk publik som sjöng, dansade och festade glatt. Många vänner var på plats samt många nya bekantskaper. Vi hoppas ni hittade hem säkert i den 9-gradiga kylan senare på natten.


Vi spelar på Galways, Kungsgatan i Stockholm nästa gång, då är det 17 mars,
S:T PATRICKS DAY!!!!


Tills dess ha de gott och vi ses här på bloggen. Vi tänkte använda februari till att repa nytt material.


Hälsn Pure Malt