måndag 27 juli 2009

Jihaa!

Helgen blev succé tack vare alla i Simpnäs som dansade och sjöng kvällen lång! Och alla ni som kom till Liffey´s i Gamla Stan på lördagskvällen, tack för den grymma kvällen! Turisterna på Stora Nygatan stannade till och undrade varför 200 personer skrek Drunken Sailor åt alla de såg....fantastiskt. : ) Tack också till Anders Gjörling för hans starka version av Foggy Dew. Alltid uppskattat.
En mkt bra premiär för oss på Liffey´s alltså och de vill såklart ha tillbaka oss. Vi ska diskutera saken. Till förhandlingsbordet. He he.

Till helgen blir det Arboga lördag 1 aug, dubbelt upp. Arlöfsparken kl. 17.00, show med dansare från Irish Dance Project. Inte att missas!
Sen på kvällen kånkar vi över grejerna till Slottskällaren och river av två set med start kl. 21.

/ Pure Malt

torsdag 23 juli 2009

Pure Malt - fylld helg!

Imorgon fredag bär det av till Simpnäs i Roslagens famn, precis där Ålands hav tar vid ligger Hamncafeét. Vårt femte besök på sex år! Helt klart värt att kallas för tradition, eller hur? Vi satsar som vanligt på att köra hårt och se till att vågorna på vattnet vaggar i jig-tempo. Det är alltid festligt i Simpnäs när vi kommer så något annat är inte att vänta, hoppas vi.

På lördag stannar vi i stan, Gamla Stan, och kör på nya puben Liffey´s på Stora Nygatan 42. Start 21.00. Tre set. Inget mer att tillägga än att vi vill se så många kompisar som möjligt dyka upp. Kom i god tid och se till att få din guiness i rätt temperatur lagom till första set.

Vi ses i helgen!

/ Pure Malt

söndag 19 juli 2009

Härlig fest i Sparreholm!

Tack säger vi till Emil och Rachael vars bröllop vi spelade på igår kväll. Det blev en härlig fest och en riktig Ceilidh. Med andra ord agerade vi i månt och mycket dansorkester när de radade upp de skotska sällskapsdanserna. Flöjten, fiolen och säckpipan spelade huvudroller och stämningen var hög! Naturligtvis hann vi med att klämma in klassikerna också.

Under vigseln ljöd Robins säckpipa över viken i Sparreholm och det var mycket uppskattat.

Nu ser vi fram emot fredag i Simpnäs och lördag på The Liffey i Gamla Stan.

/Pure Malt

fredag 3 juli 2009

Sommargigs!

Vi spelar på följande platser härnäst:

18 juli, bröllop (privat).
24 juli, Hamncafeét Simpnäs, Roslagen. kl. 20.
25 juli The Liffey, Gamla Stan, Stockholm (Prel).
1 aug, Ahlöfsparken Arboga kl. 17.00. Show med dansare från Irish Dance Project
8 aug, Waxholms hamn, kl. 20. Fritt inträde.
10 - 12 sep, The Dubliners, Hötorget. kl. 21 varje kväll.

Kom och se oss om du kan. Sommaren blir skoj!

/Pure Malt

Festkväll inför sommarens gig!

Japp vi kände att det var dax. Så vi gick ut på stan för att visa upp våra bästa sidor. André säger att hans bästa sida är den vänstra. Nåja, kul blev det och sent också. Vi passade på att besöka nya puben Liffey´s i gamla stan. Snygg irländsk bar med en inte helt oäven liten scen och stor undervåning.

Sen bar det raskt av till nya Dubliners. De har ju flyttat från Norrmalmstorg till Hötorget, närmare bestämt Holländarg.1. Skönt och fräscht! Lång bar, allt nytt, och en rejäl scen synlig för alla. Detta lovar gott när vi ska dit i september! Gå dit för fasen!



André och Dan på nya Dubliners.


Vi släpade även med Anders som gärna svänger en bägare. Han ska ju för övrigt greppa micken igen när vi lirar i Waxholm 8 augusti. Mer om det senare. Så här såg Anders ut denna afton:

Sen gick vi självklart vidare till Pipers Club, för övrigt den sista nånsin på Maria Prästgårdsgata. Där var stämningen ljummen när vi kom men sen steg det till sedvanlig galen hetta.

Klassiker framfördes, sånger skrålades. Varm öl intogs bl.a. och hemgjorda nachotallrikar serverades. Lagom till sista gången nånsin funkade bägge toaletterna. Bra där!

Eugen höll låda om Teobald Thor som vanligt. Starkt!

Massa nya ansikten syntes och dessa ungdomar önskade nog att väggarna där nere kunde tala. De skulle bara veta vad PDRE har haft för sig förutom att öva flitigt såklart.

Hur som helst så är PDRE mycket kunniga och talangfulla fortfarande och vi hoppas att de hittar en ny lokal snarast så vi kan ses där!

Slainté säger vi i Pure Malt och tack för denna tid.