måndag 31 januari 2011

Paddys Day - tillbaks till brottsplatsen...


Galet värre när det begav sig första gången...
Så, sex veckor kvar tills den gröna ölen svämmar över, guinness-faten tar slut, hattarna byter ägare under kvällen, alla blir rödhåriga, Pure Malt står på scenen etc. etc.
Det står klart att vi inte är lediga den 17 mars i år heller. Såklart vi inte är. Varför skulle Stockholms bästa irländska band med ena foten i det traditionella inte lira på den stora irländska dagen då vi som har förståndet kvar (?) väljer att fira kristnandet av Irland och mannen bakom den strålande idén: Saint Patrick!
Första gången vi spelade på S:T Patricks Day så var det faktiskt på Limerick. Och nu är det dags igen. Vi återvänder till där det först hände och minns den goda gemenskapen. Ska bli mycket skoj!

Ni förstår nu. Kom ner till Limerick på Luntmakarg. 22 den 17 mars så ses vi under festliga former. Det är ett löfte!
/Pure Malt - scottish and irish music in Sweden

måndag 24 januari 2011

Turning Sweden Irish

Redan i slutet på oktober brukar vi få frågan var vi ska spela på S:t Patrick´s Day. Efter att förra året spelat för andra gången på Galways kommer vi i år istället att befinna oss på puben Limerick, som passat på att byta adress till Luntmakarg. 22.

S:t Patrick´s Day är i princip den enda dagen man som tolkare av irländsk musik kan räkna med att man spelar. Pubarna dammsuger internet efter band för den dagen. Vi har haft turen att i princip alltid (med typ två undantag) få bra spelningar denna dag. Något som vi absolut hoppas fortsätter. Nästa år tar vi sikte mot The Dubliner, vi tycker vi jobbat ihop till det nu. Eller vad säger ni?

söndag 16 januari 2011

Skämt under kilten?....

Att bära kilt är ju oerhört manligt, stilbildande, historiskt rätt, färgglatt, en hyllning till förfäder, luftigt, frågeframkallande och snyggt.
Men förutom detta finns det nog tusen och en frågor om kilten som hör till avdelningen nyfikenhet och humor i salig blandning.

Det vanligaste är kanske frågan: " - Vad har ni under kilten? ". Svaren på detta är naturligtvis nästan lika många och vi hoppar över de barnförbjudna just nu.

Traditionen från Skottland säger ju att man (ja, i alla fall en man) inte har kalsonger på sig under kilten. Varför egentligen? Varför har de inte det? Jo, kanske är det luftigt och skönt att inte bli för varm under kilten? Eller så kanske kilten är så gammal i gården som klädesplagg att det inte fanns underkläder då? Vem vet. Vad vi vet är att det varierar bland kiltanvändare i Sverige om de har kalsonger under kilten eller ej.

Ett svar vi hört från en som inte har nåt under är att när man väl börjat vara naken under, så finns det ingen väg tillbaka.

Ungefär så. Då vet ni. Och en sak till: vi har för vana att inte sätta upp handen under kjolar på tjejer hur som helst. Kiltar funkar likadant. Punkt. Annars tycker vi det är jätteroligt att bära kilt.

/Pure Malt