söndag 27 februari 2011

17 dagar till Paddys....












"- I want me goooooold."


Ja, dagarna går fort och vi räknar som bekant ner till S:t Patricks Day den 17 mars. Vi spelar ju såklart denna högtidsdag, och det gör vi på Limerick i Stockholm.

Vi har många minnen från att ha spelat på St Patricks Day genom åren. (sista 10 i alla fall..). Ett ställe vi spelade flera gånger på den 17 mars är Fagans Irish Pub i Malmö. Ett ställe vi spelat på massor av gånger. På den tiden, 2002 - 2006, kan man säga att vi var lite mer mobila som grupp. Dessutom körde vi oftast trio i Malmö och då gick Stefans Opel lätt med oss tre plus utrustning ner till Malmö på ca fem timmar, om undertecknad fick köra sista 35 milen.



Obs! Ska ni bo på hotell S:t Jörgen? Vi rekommenderar varmt både rum, frukost och late night at Tahonga Bar (finns den kvar???). Men, lämna skiboxen hemma. Garaget är lågt i tak...

Hamburgaren på Fagans Irish Pub hör till de bästa vi nånsin satt tänderna i och personalen är mycket bra. Kilkennyn smakar som den ska och publiken hör till i den yppersta elitklassen. Kanonställe för musik och mat helt enkelt.

Nu vill vi ju inte att alla drar till Malmö den 17 mars men ändå.... Vi ses väl på Limerick, va? Tänkte väl det.

/Pure Malt

söndag 20 februari 2011

24 dagar till Paddys Day....

Så var Dubliner-helgen avklarad och det blev tryck, framför allt på lördagen. Tack alla som kom ner och sjöng samt dansade både fredag och lördag. Riktigt kul hade vi, och med ny låtordning i bakfickan blev det som vanligt ett irländskt kalas signerat Pure Malt!

Nu räknar vi ner mot den 17 mars och det välbekanta firandet av S:t Patricks Day! För oss blir det gig på Limerick, Luntmakargatan i Stockholm. En nygammal bekantskap som vi tidigare bloggat om (kolla nedan) och det ser vi fram emot.

Notera detta datum och ta sovmorgon den 18/3. Det är ett tips...

kram så länge,

Pure Malt

fredag 11 februari 2011

en vecka kvar...




Stefan och Dan på The Dubliner, 2010.
Hallå där!

Ja, såklart att man är spelsugen nu när vi inte lirat sen 15 jan. Men, om exakt en vecka kör vi ju igen!

The Dubliner ska intas på nytt och vi kör fredag-lördag med start 22.00. Kom gärna förbi och sjung med, köp vår cd om ni inte har den redan, eller bara införskaffa nåt drickbart i baren och snacka med musikintresserade människor liksom.

Ni vet hur det blir: sväng, lite mer sväng och mot slutet nånting mer likt drag!
/Pure Malt

måndag 7 februari 2011

R.I.P

Den store Gary Moore har lämnat oss. Nu tänker ni kanske att han inte är så "irish" i sin stil. I så fall föreslår vi att ni lyssnar på hans monsterhit "Over the hills and far away". Den är väldigt folkmusikaktig i tonen. Faktiskt har vi flera gånger fått förslaget att repa in den på vårt eget sätt. Kanske dags att ta tag i det nu, som en hyllning till Gary.

http://www.youtube.com/watch?v=iyJEytBlp1I

torsdag 3 februari 2011

Liverapportering

Just nu sitter vi och diskuterar setlista inför ett mycket spännande projekt som vi skall deltaga i i slutet av maj. Vi kommer släppa all information lite längre fram när vi har lite fler detaljer. Vi kan kort säga att det är ett projekt som kommer gå utanför allt annat vi gjort hittills.